Dërgesa të shpejta të luleve të freskëta në Belgjikë. Ne dërgojmë lule me dorë në Bruksel dhe 121 qytete, në Belgjikë

Çdo vit, qyteti i Brukselit bëhet shtëpia e qilimit me lule, më e madhja në botë, e ndërtuar nga afërsisht një milion lule të llojit begonia. Ky koleksion masiv i kësaj luleje është në dispozicion për tu shiquar vetëm për një fundjavë gjatë Ditës së Supozimit në Grand-Place. Për shkak të ngjyrave të llojllojshme, lulet begonia konsiderohen të jenë lulet më perfekte nga banorët e Belgjikës. Lulja kombëtare e Belgjikës është lulëkuqja, dhe zë vend në shumicën e buqetave të luleve belgjikane, që poashtu përmbajnë edhe zymbylë trupgjatë. Në vitin 1831, Mbreti Leopold kishte marrur fronin në kryeqytet, në Bruksel, dhe, për të përkujtuar këtë ditë, 21 Korrikun, ai kishte vendosur një lulekuqe në trupin e tij, kishte ngritur dolli duke pirë një gotë me birrë belgjikane, dhe kështu kishte festuar pavarësinë e Belgjikës nga Holanda. Njerëzit Belgjikës kanë shumë në qejf të dhurojnë lule si dhurata për raste të ndryshme solemne, dhe disa nga të pëlqyerat e tyre janë lulediellët shumëngjyrëshe dhe lulefresa me erë të mirë.

Buqeta të Popullarizuara në Belgjikë


Urime

Urime

Trëndafila dhe orkide

Fyerje

Fyerje

Trëndafila, karafila, zambakë dhe gipsofila

E hirshme

E hirshme

Karafila , trëndafila

   
Kotësi

Kotësi

Zambakë , karafila dhe gipsofila

Fisnike

Fisnike

Zambakë dhe gipsofila

Jeta Është e Ëmbël

Jeta Është e Ëmbël

5 zambakë, karafila, trëndafila, gerbera, dhe gipsofila

   
Kthjelltësi

Kthjelltësi

8 trëndafila

Melodioze

Melodioze

24 Trëndafila

Modesti

Modesti

8 Trëndafila, zambakë dhe gipsofila

   
Shpirtmirësi e Përkryer

Shpirtmirësi e Përkryer

9 trëndafila dhe gipsofila

Të Dua Ende

Të Dua Ende

5 trëndafila dhe gipsofila

Karakter

Karakter

Trëndafila, gipsofila

   
Joshje

Joshje

12 Trëndafila

Hijeshi e Pjekur

Hijeshi e Pjekur

Trëndafila

Madhështore

Madhështore

Zambakë dhe trëndafila

   
Thellësisht e Dashuruar

Thellësisht e Dashuruar

Trëndafila dhe shqopa

Mjaft Më Kritikove

Mjaft Më Kritikove

Lulediell dhe orkide

Mendime Qiellore

Mendime Qiellore

Zambakë , trëndafila dhe karafila