Dërgesa të shpejta të luleve të freskëta në Greqi. Ne dërgojmë lule me dorë në Athina dhe 77 qytete, në Greqi

Grekët e lashtë besonin se lulet kishin kuptime, dhe disa madje edhe ishin lule personale të perëndive. Lulet aster mendohet të jenë lotët e perëndeshës së qiellit Asterea, ndërsa lulja magjike e Krishtëlindjeve ka ndihmuar të shërojë në mënyrë magjike të bijën e mbretit Proteus. Lulja kombëtare e Greqisë (Greece) është dashtra, majat e gjata të së cilës mund të gjenden kudo në Athinë (Athens) por edhe në pjesët e tjera të vendit. Të bukura në buqetat me lule, grekët i përdorin ato si të freskëta ashtu edhe të thata. Kryeqyteti i vendit Athina është edhe shtëpia e Festës së luleve, i cili zhvillohet çdo vit në muajin maj. Datuar që nga koha e adhurimit të perëndeshës Demetra, kjo është një ditë për piknik dhe për mbledhjen e luleve. Pasi që lulet të jenë mbledhur dhe të jenë thurur kurora, ato do të dekorojnë pragjet e shtëpive deri në festën e Shën Gjonit ku tradicionalisht digjen në një zjarr të madh. Lule të tjera të zakonshme për grekët janë edhe bozhurët si dhe "mbretëresha e luleve" trëndafili. Edhe pse shumë luledielli mund të shihen teksa shikojnë qiellin, këtu ato nuk përfaqësojnë një gjest miqësie dhe gëzimi. Lulet e diellit këtu përfaqësojnë një humbje, dhe shpesh mund të shihen duke u rritur në afërsi të varrezave.

Buqeta të Popullarizuara në Greqi


Shije e Mirë

Shije e Mirë

Trëndafila , sumbulla dhe karafila

Elegante

Elegante

12 Trëndafila dhe gipsofila

Vetmi

Vetmi

Orkide , zambakë , karafila

   
Seksi

Seksi

Zambakë , trëndafila dhe gipsofila

Rini

Rini

Trëndafila dhe karafila

Dashuri e pa shkëmbyer

Dashuri e pa shkëmbyer

Zambakë, karafila, trëndafila, gipsofila

   
Durim

Durim

Trëndafila, zambakë , karafila , lule bretkosë

Mjaft Më Kritikove

Mjaft Më Kritikove

Lulediell dhe orkide

Më Duaj Më Tepër

Më Duaj Më Tepër

Zambakë, gerbera , karafila dhe livande

   
Unitet

Unitet

2 Zambakë dhe karafila

E dhimbsur

E dhimbsur

Trëndafila dhe gipsofila

Përkryerje

Përkryerje

24 Trëndafila

   
Meritë

Meritë

3 Zambakë , trëndafila dhe karafila

Përulësi

Përulësi

Trëndafila dhe karafila

Bukuri e Qëndrueshme

Bukuri e Qëndrueshme

Trëndafila

   
E mrekullueshme

E mrekullueshme

12 Trëndafila dhe zambakë

Kujtime Të Hirshme

Kujtime Të Hirshme

Karafila, zambakë dhe lule delfin

Rehati

Rehati

Zambakë, karafila , orkide , gerbera

   

Ofertë Speciale: Vetmi

Informacion