Dërgesa të shpejta të luleve të freskëta në Greqi. Ne dërgojmë lule me dorë në Athina dhe 8 qytete, në Greqi

Grekët e lashtë besonin se lulet kishin kuptime, dhe disa madje edhe ishin lule personale të perëndive. Lulet aster mendohet të jenë lotët e perëndeshës së qiellit Asterea, ndërsa lulja magjike e Krishtëlindjeve ka ndihmuar të shërojë në mënyrë magjike të bijën e mbretit Proteus. Lulja kombëtare e Greqisë (Greece) është dashtra, majat e gjata të së cilës mund të gjenden kudo në Athinë (Athens) por edhe në pjesët e tjera të vendit. Të bukura në buqetat me lule, grekët i përdorin ato si të freskëta ashtu edhe të thata. Kryeqyteti i vendit Athina është edhe shtëpia e Festës së luleve, i cili zhvillohet çdo vit në muajin maj. Datuar që nga koha e adhurimit të perëndeshës Demetra, kjo është një ditë për piknik dhe për mbledhjen e luleve. Pasi që lulet të jenë mbledhur dhe të jenë thurur kurora, ato do të dekorojnë pragjet e shtëpive deri në festën e Shën Gjonit ku tradicionalisht digjen në një zjarr të madh. Lule të tjera të zakonshme për grekët janë edhe bozhurët si dhe "mbretëresha e luleve" trëndafili. Edhe pse shumë luledielli mund të shihen teksa shikojnë qiellin, këtu ato nuk përfaqësojnë një gjest miqësie dhe gëzimi. Lulet e diellit këtu përfaqësojnë një humbje, dhe shpesh mund të shihen duke u rritur në afërsi të varrezave.

Buqeta të Popullarizuara në Greqi


Përqafime

Përqafime

Trëndafila dhe gipsofila

E re

E re

Zambakë dhe trëndafila

Kujtime Të Hirshme

Kujtime Të Hirshme

Karafila, zambakë dhe lule delfin

Dashuri Besuese

Dashuri Besuese

3 tulipanë , 3 rozë , 3 zambakë , orkide

    
Origjinale

Origjinale

12 Zambakë

Mendime Qiellore

Mendime Qiellore

Zambakë , trëndafila dhe karafila

Shikim i Shpejtë

Shikim i Shpejtë

24 Trëndafila

Pritshmëri

Pritshmëri

8 Trëndafila dhe gipsofila

    
Bukuri e Ndjeshme

Bukuri e Ndjeshme

Trëndafila dhe karafila

E çmuar

E çmuar

Karafila , trëndafila

Optimizëm

Optimizëm

12 Trëndafila dhe gipsofila

Mashtrim

Mashtrim

Zambakë , trëndafila dhe gipsofila

    
Rehati

Rehati

Zambakë, karafila , orkide , gerbera

Rrezikshmërisht e Dashuruar

Rrezikshmërisht e Dashuruar

12 Trëndafila dhe zambakë

Shpirtmirësi e Përkryer

Shpirtmirësi e Përkryer

9 trëndafila dhe gipsofila

E butë

E butë

24 Trëndafila dhe jargavan

    

Ofertë Speciale: Vetmi

Informacion