Dërgesa të shpejta të luleve të freskëta në Nepali. Ne dërgojmë lule me dorë në Kathmandu dhe 8 qytete, në Nepali

Në një vend me tradita të forta, lulet dominojnë në traditën e Nepalit (Nepal). Një festival i tillë është edhe Tihari. Ky festival përqëndrohet në adhurimin e natyrës, dhe është një festë që zgjat pesë ditë. Në ditën e dytë të festivalit, adhuruesit e luleve i mbledhin ato për tia dhuruar qenëve të tyre. Kurora të bukura me lule mali thuren dhe vendosen për të zbukuruar qafën e tyre në shenjë falenderimi për miqësinë dhe dashurinë. Në kryeqytetin e Katmandu, lulja kombëtare përfaqësohet nga sfondi i kuq i flamurit. Lulja e kuqe rodendron është lulja kombëtare e Nepalit (Nepal), e cila mund të gjendet duke lulëzuar kudo në mesin e këtij kombi të vogël e paqësor. Shtrirë në rrëzë të maleve Himalaja, ndodhen mbi 6000 lloje të bimëve lulëzuese, përfshirë këtu edhe 363 lloje të orkideve. Gjatë festivalit Dashain, dita e shtatë shënohet me transportimin e luleve nga pallati i vjetër në qytetin e Katmandusë. Festivali dhjetë ditë feston një nga fitoret e perëndeshës Durga e cila mposhti shumë demon dhe shpëtoi këtë tokë të devotshme. Disa lule të njohura e që përdoren në festivale janë kumaku në ngjyrë portokalli të ndritshme si dhe trëndafili i kuq kinez. Në të gjithë kryeqytetin, vizitorët do të nuhasin edhe aromën e jaseminit arab.

Buqeta të Popullarizuara në Nepali


Dashuri ngurruese

Dashuri ngurruese

12 Trëndafila

Nënshtrim

Nënshtrim

24 Trëndafila

Dashuria e Gruas

Dashuria e Gruas

6 Trëndafila dhe gipsofila

   
Jeta Është e Ëmbël

Jeta Është e Ëmbël

5 zambakë, karafila, trëndafila, gerbera, dhe gipsofila

Hare e ardhshme

Hare e ardhshme

7 Trëndafila

Ngasje

Ngasje

Zambakë , karafila dhe gipsofila

   
Falënderim

Falënderim

Zambakë, trëndafila, gerbera dhe karafila

Dashuri Besuese

Dashuri Besuese

3 tulipanë , 3 rozë , 3 zambakë , orkide

Të Dua Ende

Të Dua Ende

5 trëndafila dhe gipsofila

   
Luks

Luks

Trëndafila dhe zambakë

Paç Fat

Paç Fat

12 Trëndafila

Forcë

Forcë

9 Trëndafila dhe karafila

   
Përsosmëri

Përsosmëri

6 Trëndafila

Bukuri e Qëndrueshme

Bukuri e Qëndrueshme

Trëndafila

Tërheqje

Tërheqje

Trëndafila, karafila dhe orkide

   
Mjaft Më Kritikove

Mjaft Më Kritikove

Lulediell dhe orkide

Vetmi

Vetmi

Orkide , zambakë , karafila

Pajtim

Pajtim

7 Trëndafila, gerbera , karafila , zambakë dhe orkide

   

Ofertë Speciale: Martesë e Lumtur

Informacion